Szeptember - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  

Tárgyaink és kurzusaink

 

A digitális világ gazdaságtana

Tárgyfelelős: Pintér Róbert

A kurzus elvégzése során a hallgatók megismerkednek az internet jelenleg három legfontosabb területének (weboldalak, keresők, közösségi oldalak) működési logikájával. Ezt követően pedig megtanulhatják, hogy milyen mérési megoldások és módszerek segítségével lehet hatékony visszajelzéseket szerezni az internet működéséről és a felhasználókról ezeken a területeken.

Tantárgyi adatlap >>>

   

Basics of IT

Tárgyfelelős: Nemeslaki András

Tantárgyi adatlap >>>

   

Bevezetés az E-businessbe

Tárgyfelelős: Kis Gergely

A tantárgy célja, hogy megismertesse a hallgatókat az információs termékekkel való kereskedéssel, elektronikus üzletvitel mozgatórugóival és sok olyan vállalattal, akik kizárólag ezen a területen folytatják tevékenységüket. A tárgy fókuszában az infokommunikációs cégek stratégiai törekvéseinek bemutatása áll, így túlmutat a World Wide Web-en: hálózatokkal és mikroökonómiai kérdéssekkel éppúgy foglalkozik, mint a digitális televíziózással, vagy éppen szabványokkal.

Tantárgyi adatlap >>>

   

E-business üzleti modelljei

Tárgyfelelős: Urbán Ágnes

A tantárgy célja, hogy megismertesse hallgatóit azokkal a területekkel és összefüggésekkel, amelyeket az e-business, azon belül az elektronikus üzletviteli megoldások vállalati alkalmazásához – üzleti szempontból – feltétlenül ismerni kell. A tantárgy elvégzése után a hallgatóknak egyfelől világos képe lesz az elektronikus üzletvitel üzleti modelljeiről, az e-business vállalati funkciókhoz fűződő kapcsolatáról (pl.marketing, termelés, beszerzés, pénzügy, szervezeti struktúra), másfelől képessé teszi őket arra, hogy a fizikai világban tapasztalható vállalati folyamatokat és modelleket koncepcionálisan összekössék az elektronikus üzlet modelljeivel.

Tantárgyi adatlap >>>

   

E-kereskedelem

Tárgyfelelős: Kis Gergely

A tárgy célja bemutatni, hogy miként működik az internetes kereskedelem, és hogyan tudjuk saját ötleteinket a megvalósításig eljuttatni. A kurzus rávilágít, hogy a fizikai valóságban működő üzletekhez képest az internetes boltok milyen módon aknázzák ki a felület adta lehetőségeket, milyen hátrányokkal szembesülnek, illetve hogyan ellensúlyozzák a fizikai jelenlét hiányából adódó vélt és valós komplikációkat. A tárgy a legnagyobb magyarországi elektronikus kereskedelmi cégek tulajdonosait, ügyvezetőit, menedzsereit vonultatja fel, akik gyakorlati tapasztalataikat osztják meg a jelenlévőkkel.

Tantárgyi adatlap >>>

   

E-SCM

Tárgyfelelős: Duma László

Tantárgyi adatlap >>>

   

Infokommunikáció gazdaságtan

Tárgyfelelős: Kis Gergely

A tantárgy célja, hogy megismertesse a hallgatókat az elektronikus hírközlőhálózati infrastruktúrát birtokoló, és/vagy azon szolgáltatást nyújtó cégek üzletpolitikájával, stratégiai céljaival és a területre vonatkozó állami fejlesztéspolitikával.

Tantárgyi adatlap >>>

   

Infokommunikációs jog

Tárgyfelelős: Polyák Gábor

Tantárgyi adatlap >>>

   

Jogi kockázatok az e-businessben

Tárgyfelelős: Polyák Gábor

A tantárgy célja az elektronikus kereskedelemhez, illetve általában az információs társadalomhoz kapcsolódó szabályozási problémák és megoldások, a kapcsolódó hazai jogszabályi környezet bemutatása. A kurzus nem elsősorban a jogszabályok szövegének elsajátítására, hanem a jogszabályoknak az üzleti gyakorlatokhoz kapcsolódó alkalmazására irányul.

Tantárgyi adatlap >>>

   

Jövő intelligens technológiái

Tárgyfelelős: Duma László

A tantárgy célja, hogy megismertesse a résztvevőket azokkal az új, feltörekvő technológiákkal, amelyek esetenként ma már ugyan ismertek, de széleskörű elterjedésük még sok esetben várat magára. Az intelligens technológiák között nem csak műszaki innovációkat, hanem gazdasági és menedzsment innovatív eljárásokat is szeretnénk bemutatni, amelyek átformálják a vállalatok gazdasági és műszaki működési modelljeit. A bemutatandó technológiák között mind hétköznapi, viszonylag ismert mind kissé utópisztikusnak tűnő megoldásokat is fel szeretnénk villantani. A célunk, hogy közösen értékeljük ezen technológiák jelentőségét és lehetőségeit gazdasági és menedzsment szemszögből. A félév során jövő- és technológia-menedzsment elméletének és módszereinek bemutatása mellett közös munkával értékeljük az egyes technológiákat és megtárgyaljuk a szervezeti és menedzsment feladatokat, társadalmi kihívásokat.

Tantárgyi adatlap >>>

   

Komplex vizsga

Tárgyfelelős: Nemeslaki András

Tantárgyi adatlap >>>

   

Médiagazdaságtan

Tárgyfelelős: Urbán Ágnes

A tárgy célja a médiapiacok vizsgálata. A piac leírása során a termékek, a fogyasztás, a termelés, a piacszerkezet és kisebb részben a szabályozás hatásának vizsgálata történik meg általában és fő ágazatonként (lapkiadás, rádiózás, televíziózás, új média). A kurzus kiemelten foglalkozik a média digitális forradalmával, a konvergencia jelenségével és hajtóerőivel, a hálózati média tartalomszolgáltatások sajátosságaival és fejlődési tendenciáival.

Tantárgyi adatlap >>>

   

Szakszeminárium, diplomamunka

   

 

 

Utolsó frissítés: 2019.03.11.